Suomi

kangasala majatalo

Muun julistustyön ohella tärkeitä Suomessa toteutettavia aloitteita ovat laajat Soinin, Juvan, Lohjan ja Ikaalisten missiot. Näitä pidempiaikaisia koko alueen kattavia kokonaisuuksia suunnitellaan yhteistyössä paikallisten kristittyjen ja seurakuntien kanssa. Jokainen missio on matka kohti yhteistä unelmaa ja jokainen missio suo aina mahdollisuuden oppia jotain uutta – etsimme jatkuvasti näitä evankelioimistyön päivityksiä.

Valmisteluvaihe voi sisältää esimerkiksi Ilkka Puhakan vertausluentoja ja Seppo Niemeläisen tapahtumakoulutusta. Monesti tämä koulutusote säilyy missioon asti. Missiot ovat aina kristittyjen yhteinen yritys, esimerkiksi Soinissa mukana olivat luterilainen kirkko, helluntaikirkko ja vapaaseurakunta. Mission valmisteluprosessi etenee työryhmien avulla, joiden vierellä tiimimme kulkee tapahtumaan asti ja siitä vielä eteenpäin. Prosessi ei pääty missiotapahtumaan.

Juvalla prosessin ensimmäinen iso vaihe näkyi syksyllä 2014, kun lähes viikon mittainen missio järjestettiin kirkossa ja sen läheisyydessä. Kyseessä on yhteistyöprosessi evankelisluterilaisen kirkon ja helluntaiseurakunnan kanssa. Juvalla tavoitteena oli välittää mission kutsu jokaiseen kotiin, kuten Soinissa. Kutsuminen Juvalla tapahtui siten, että Ilkka Puhakan Avoimin Silmin -kirja käytiin viemässä jokaiseen kotiin. Seuraavaksi Juvalla vahvistetaan paikallista yhteyttä muodostamalla koko alueen kattava rukousverkko.

Lohjalla missio tiivistyy sanoihin "Sinut on kutsuttu". Tätä Andreas-periaatteella toimivaa kutsumista hyödynnetään erilaisissa tapahtumissa. Lohjalla tapahtumat eivät niinkään tarkoita itse järjestettyjä tapahtumia, vaan kirkko jalkautuu kaupungissa tapahtuvaan muuhun toimintaan kaupunkilaisten keskuuteen; elämään yhdessä.

Missio Ikaalisen suunnittelu ja rakennusprosessi on ollut vireillä jo pitkälti toista vuotta. Itse tapahtuma ajoittui vuodelle 2014 ja seuraava vuosi on varattu tapahtuman jälkeisille prosesseille. Ikaalisissa missio istutetaan juuri hyväksyttyyn seurakunnan strategiaan. Prosessissa Mission Europe toteuttaa samaa mahdollisimman omarahoitteista konseptia kuin Soinissakin. Käytännössä väkeä haastetaan ja koulutetaan toimimaan mission puolesta. Sisällöt ovat samat, mutta kokonaisuus muodostuu aina yksilöllisesti paikkakunnan näköiseksi ja paikalliseen kulttuuriin istuvaksi.


Mission Europe

MISSION EUROPE e.V.
Postfach 1180
Bahnhofstrasse 19
79400 Kandern
GERMANY

EXECUTIVE DIRECTOR
Markku Happonen
+49 151 124 879 36
markkuhapponen@agapeeurope.org
Skype markku79400

EVANGELIST
Ilkka Puhakka
+358 40 526 2708
ilkka.puhakka@gmail.com
Skype ilkkapuhakka123

COACH
Seppo Niemeläinen
+358 40 573 1155
sepponiemelainen@gmail.com
Skype seppon.

© Mission Europe - because Jesus is