Lähettäjäkirje 3_2022

Mikan kirje 3/2022

Ystäväni, tässä alla on maaliskuun 2022 lähettäjäpiirikirjeen sinulle. Ihanaa, että olet mukana lähettäjäjoukossani. Tämä kirje näkyy vain sinulle tulleesta linkistä.

LÄHETTÄJÄNI

Tässä kirjeessä kerron sinulle näystä, jonka toivottavasti koet omaksesi. Ainakin minua se innostaa, ja saa tällaisen tavallisenkin liikkeelle!

UUSI KANAVA KIRJEEN LÄHETTÄMISEEN

Viime kirjeessä kerroin, että otimme työmme helpottamiseksi käyttöön uuden ohjelman, jossa on työmme osoitekanta talletettuna. Ohjelma myös helpottaa lahjoitusten tekemistä. Ja nyt myös lahjoitussivun pitäisi toimia!

Kiitos palautteesta! Moni kiitteli sitä, että voi lukea kirjeen tekstin myös nettisivulta, jolloin puhelimella lukeminen helpottuu.

Mika ja Markku Happonen
Markku Happonen ja minä.

JOITAKIN PÄIVÄKIRJAMERKINTÖJÄ

2.3. Matka Mission Europen syntysijoille Etelä-Saksan Kanderniin. Lähtö lentokentälle. KLM:n lento Amsterdamiin ajoissa. Pohdin, miten ehdin pikavauhtia jatkolennolle. Amsterdam-Basel. Hyvin. Matka-aika 70 minuuttia. Lentokentällä vastassa Mission Europen yksi perustajista ja nykyinen puheenjohtaja Markku Happonen. Ajamme Kanderniin, jossa Mission Europen toimisto. Otan haltuun saksalaista talous-hallintoamme, kustannuspaikkoja ja tiliöintejä, joita Markku on hoitanut näitä ansiokkaasti.

3.3. Kirjanpitoasioiden, pankkiasioiden, tiliöintien käsittely jatkuu. Pohdin majapaikkani seinällä olevaa taulua ”Expect a miracle” (Odota ihmettä). Mietin, odotanko niitä, vai odotanko vain varmoja – ikään kuin itsestään toteutuvia asioita. Mikä on sellainen ihme, jota tarvitsen? Pohdin Mission Europen tulevaisuutta. Miten toimia evankelioimistehtävän ja ihmisten pelastumisen kannalta parhaalla tavalla? Rukoilen avoimia ja Jumalan johdatusta ovia Euroopassa. Tarvitsemme täsmäjohdatusta: Mihin mennä ja keiden kanssa toimia? Rukoilen uusia työtovereita tiimimme maailmanvalloitustehtävään. Tarvitsemme uskovia, jotka liittyvät lähettäjärenkaisiimme, jotta kaikki työntekijämme voivat tehdä kutsumustyötään.

4.3. Paikallisessa pankissa allekirjoitan suuren määrän papereita tilinkäyttöoikeuksien saamiseksi. Tapaan kirjanpitäjämme. Avaan historiadokumentteja sisältävän kansion. Sydämeni syttyy Mission Europen syntyhetkien näystä yli 30 vuoden takaa. Ensimmäinen kohta visiopaperissa: Auttaa voittamaan miljoona ihmistä Jeesukselle.” Ylihuomenna kotiin.

8.3. TV7-kanavalle Voimaa Sanasta -ohjelmien kuvauksia Lahdessa. Nyt olemme Timo Pokin ja Petri Välimäen kanssa tehneet 216 ohjelmaa!

10.3. Kansallisella rukousaamiaisella Helsingissä. Rukousta, kohtaamisia ja uusia ystäviä.

16.3. Ajan Keravalle IRR-TV:lle. Olen tulevan valtakunnallisen mediamissin missiotoimikunnan puheenjohtaja, joten johdan toimikuntamme kokouksen. Keskustelemme budjetista, jokaiseen suomalaiseen kotiin jaettavasta missiokirjasta ja työryhmien aikaansaannoksista. Tässä historiallisessa missiossa on mukana jo yli 30 järjestöä ja yli 300 seurakuntaa. Kahden tunnin kokouksen jälkeen Mikko Matikaisen johdolla haastattelu Radio Deihin. Sitten ajo Leena Lehtisen syntymäpäiville, keskusteluja.

21.3. Tämän kirjeen kirjoittamista Kyproksella. Vaimoni Anne on nyt täällä kevään työjaksolla SAT7-kanavan henkilöstöosastolla. Minulla etätöitä ja netin kautta neuvotteluja sekä tapaaminen Agape Europen Kyproksen johtajan kanssa, miten voisin olla avuksi täälläkin. Mission Europeen liittyvän kirjan suunnittelua.

Mika
Saksassa majapaikan oven yläpuolella luki: Odota ihmettä!

KIITOS LÄHETTÄJÄPIIRILLE!

Olen Jumalalle kiitollinen teistä jokaisesta lähettäjäpiiriläisestä! Teitä on jo 177, ja rukousaiheeni on joukon kaksinkertaistaminen. Tarvitsen lisää lähettäjiä, jotta voin jatkaa tässä työssä. Voitko sinä kutsua jonkun mukaan? Laita minulle sähköpostia tekstiviestiä tai soita, jos joku ystäväsi haluaa liittyä tähän työhön mukaan. Tässä tiedot: mika.tuovinen@mission-europe.org ja 044 5505899.

Jokaiselle Mission Europen työntekijällä on oma lähettäjäpiiri, joka kattaa kunkin työntekijän omat kulut: palkat, palkan sivukulut, matkakulut, työkulut (mm. tämän kirjeen lähettämisen kulut).

Kiitän rukouksistanne, taloudellisista lahjoista ja viesteistänne. Olen kiitollinen, että saan tehdä juuri tätä työtä, joka tähtää ihmisten tavoittamiseen ja seurakuntien vahvistamiseen.

KERRO, KUTSU, KOULUTA

Sähköpostilla kirjeen saajille kirjoitin viime viestissäni kolmen koon ohjelman. Kun näppäilin sanat kerro, kutsu ja kouluta, tajusin, että tässähän on työni tarkoitus kolmella sanalla kiteytettynä.

KERRO. Tehtäväni on kertoa Jumalan valmistamasta pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa ja siitä, miten tuo pelastus otetaan uskossa vastaan.

KUTSU. Minun ei tule vain tutkijan tavoin analysoida evankeliumin sanomaa, vaan esittää kutsu Jeesuksen seuraan. En ole vain tuote-esittelijä, joka kuvaa evankeliumia vaan Jumalan yhteyteen kutsuja: Ottakaa vastaan! Tulkaa ja maistakaa! Kääntykää! Antakaa pelastaa itsenne!

KOULUTA. Jumala haluaa lähettää koko seurakuntansa rakastamaan, palvelemaan, kertomaan ja kutsumaan. Tehtäväni on kouluttaa kristittyjä ja seurakuntia, jotta mahdollisimman moni löytäisi paikkansa Jumalan työtoverina. Suomessa on satoja tuhansia Jeesuksen seuraajia. Se on suuri vallankumouksellinen joukko, ja meitä tulee rohkaista ja kouluttaa evankeliumin eteenpäin viemiseen.

Vaimoni Anne oli SAT7:n kokouksessa. Siellä oli myös monia muita suomalaisia. Torstaina 24.3. oli juhlaillallinen, ja koska oli myös minun syntymäpäiväni, rouva hankki minulle pääsyn illalliselle suomalaisseuraan.

SUURI NÄKY HULLUUTTAA SINUT!

Kansallisella rukousaamiaisella kävin kysymässä kansanedustaja Antero Laukkaselta hänen näkemästään yliluonnollisesta unesta. Siinä hän seisoi taivaassa ja ympärillä oli valtavasti ihmisiä, joilla oli Suomi-pipot päässä. Hän kysyi: Keitä nämä ovat? Vastauksena hän kuuli: Nämä ovat ne miljoona sielua, jotka pelastuvat Suomessa viimeisessä suuressa herätyksessä. Kun Antero kertoi tästä Kalevi Lehtiselle, Kalevi painoi päänsä alas ja alkoi itkeä ja lopulta sai sanottua Anterolle: Vihdoinkin joku yhtä hullu kuin minä.

Mission Europen näky ja Antero Laukkasen näky kertoo suuresta tehtävästämme. Jumala ei halua pelastaa vain miljoonaa suomalaista, vaan kaikki. Hän rakastaa jokaista, ja yksikin kadotukseen joutuva on suunnattoman suuren surun aihe.

Tuo näky miljoonasta pelastetusta johtaa työn ajatukset oikeaan suuntaan, omasta ryhmästä katsomana ulospäin ihmisten tavoittamiseen. Jumala tietää työn lopulliset tulokset ja pelastettujen määrän. Onhan jokaisen pelastetun nimi hänellä Elämän kirjassa. Tuo suuri näky on ymmärrykseni Jumalan tahdon mukainen. 

Juuri NÄKY evankeliumista ja Jeesuksesta sytytti 31 vuotta sitten Mission Europen. Pieni innokkaiden tiimi – ja heidän takanaan uskolliset lähettäjät – visioi ja toteutti suuria. Oli Venäjän missiot Leningradissa, Volgalla ja Uralilla, monet missiot Suomessa ja muualla Euroopassa. Näyt osoittavat oikean suunnan. Suuret voidaan toteuttaa yksinomaan Jumalan armosta ja voimasta. Lähettäjäni, minä kaipaan uusien näkyjen ja rohkeiden askelien aikaa sekä työtovereita ja lähettäjiä rinnalle, kenen kanssa yhdessä pohtia ja toteuttaa hulluja haasteita!

Edellä kuvattu näky sytyttää minua luoden elämälle ja toiminnalle tarkoituksen. Kiitos, että lähettäjänäni olet mukana näkyä toteuttamassa, Jumalan kunniaksi ja ihmisten ikuiseksi parhaaksi!

Rakkaudella lähettilääsi maailmalla

Mika


Mission Europen työ on yksityisten lahjoitusten varassa. Kiitos teille monille, jotka olette kuukausilahjoittajina sekä antaneet yksittäisiä lahjoja. Voit lahjoittaa Mikan ja Mission Europen työlle myös verkkopankkisi välityksellä alla olevalla lomakkeella: Lahjasi tuloutetaan Paytrailin kautta.Kiitos lahjastasi!