Mikan lähettäjäpiirikirje 6/2022 (Vain lähettäjille)

Mahtava leiri takana!

Lähettäjäni ja työtoverini! Olen palannut 13 päivän opetuslapseuskurssilta, jota kutsutaan myös rippileiriksi. Meitä oli kolmekymmentä leiriläistä Kansanlähetysopistolla Ryttylässä: kolme vetäjää, isosia ja leiriläisiä. Olin tämän sporttiriparin pappi.

Tämä leiri oli kuin palkkapäivä. Jumala teki työtään isosten ja leiriläisten elämässä. Moni kertoi uskon syntyneen tai vahvistuneen. Jotkut kertoivat saaneen kutsun Jumalan valtakunnan työhön ja lähetystyöhön.

Eräässä työskentelyssä tein neliosaisen harjoituksen rippikoululaisten kanssa. Ensin käsittelimme kristityn identiteettiä 2. Kor. 5:17-6:1 pohjalta: Jeesuksessa olemme uusi luomus, olemme Jumalan lähettiläitä ja Kristus kehottaa meidän kauttamme toisia ottamaan Jumalan armon vastaan. Myös rippikouluikäisillä on oikeus tähän samaan identiteettiin! Toiseksi teimme kartan niistä lähellämme olevista, jotka eivät vielä tunne Jeesusta, ja lupasimme rukoilla heidän puolestaan. Kolmanneksi opettelimme kaksi tapaa kertoa uskosta ystäville. Neljänneksi teimme suunnitelman, miten toteutamme oppimaamme käytännössä leirin jälkeen. En tiedä, miten paljon leiriläiset pystyvät tätä toteuttamaan, mutta ainakin halusin jättää heidän mieleensä ajatuksen Jumalan lähettiläänä olemisesta. Jotkut kertoivat nyt rukoilevansa ei-uskovien kavereidensa puolesta.

Leirin puolivälistä alkaen meillä oli iltahartauden jälkeen rukouspalvelua. Olin rukoilemassa ensimmäisellä kerralla, mutta sitten päätin jättää rukouspalvelutehtävän isosille, jotta he saisivat kokemuksia Jumalan käytössä olemisesta. Rippileiri on isosille hengellisen kasvun paikka. Kiitos rukouksistanne leirin puolesta. Ne kuultiin!

Silmät ristissä

Heti rippikoulun jälkeen ajoin Helsinkiin, jonne TV7 -kanavan johtaja Martti Ojares oli pyytänyt minua vieraakseen Isännän pöydässä -ohjelmaan. Leirin väsymys vielä painoi, mutta työnäystä kertominen toi intoa. Helluntaina olin puhumassa Tampereella. Olin myös vaimoni nimikkoseurakuntavierailulla Karijoella. Ja toki syksyn mediamission valmistelut ovat saaneet energiasta osansa. Välillä väsymys on painanut niin, että silmät ovat olleet ristissä, mutta siellä on ollut sydänkin. Ja juuri ristin sanoma saa minut liikkeelle. Tämän kirjeen kirjoittamisen jälkeen teen vielä Raamattuavain -ohjelmasarjan Radio Deihin, ja sitten hengähdän hieman.

Mahtava tiimi

Kun Lehtiset ja Happoset perustivat Mission Europen vuonna 1991, sillä oli Saksan Kandernissa kansainvälinen tiimi, joka järjesteli missiota ja vastaavia evankelioimistapahtumia Venäjällä, Suomessa ja Itä-Euroopassa. Tuolloin Kalevi Lehtinen oli evankelistana ja Markku Happonen toiminnanjohtajana. Nyt Kalevi on siirtynyt ikuisuuteen, mutta Markku on mukana yhdistyksemme puheenjohtajana ja minä toiminnanjohtajana.

Kalevin kuoleman jälkeen heinäkuussa 2011 Mission Europen jatko oli vaakalaudalla. Sitten Ilkka Puhakka ja Seppo Niemeläinen tulivat mukaan. Muutaman vuoden päästä myös Petri Välimäki, puolitoista vuotta sitten minä, vuosi sitten Helmuth Garoeb ja Helena Jarva.

Tässä työntekijäjoukkomme:

  • Petri Välimäki, evankelista, kouluttaja.
  • Mika Tuovinen, evankelista, toiminnanjohtaja.
  • Helena Jarva, lähetetty kansainvälisen Campus Crusade for Christin palvelukseen (Director of Global Operations Leader Development)
  • Helmuth Garoeb, valmentaja/coach.
  • Seppo Niemeläinen, kouluttaja.
  • llkka Puhakka, evankelista.

Olemme kasvusuunnassa, mutta tarkoituksemme ei ole järjestönä kasvaa vaan toteuttaa tehtäväämme evankelioimistyössä. Tähän työntekijätiimiin olisi monia tulijoita. Me kaikki olemme monissa tehtävissä koulittuja ja kärsineitäkin työntekijöitä. Lisäksi jokaisen nykyisen ja tulokkaan täytyy tuoda itse omat palkka- ja työkulunsa mukanaan, joten tulijan on laskettava kustannuksia.

Olemme halunneet pitää työntekijätiimin pienenä, mutta toisaalta evankelioimisen mieletön tarve maassamme ja maanosassamme esittää toisenlaisen kutsun: Lähettäkää lisää evankelistoja, mahdollistakaa yhä useammalle evankelistan tehtävän toteuttaminen.

Totesimme yhdessä haluavamme keskittyä evankelioimiseen ja evankelistan tehtävään.

Kristikunnassa on monia muitakin kutsumuksia, mutta tämä on meidän tehtävämme, missä Jumala odottaa meiltä uskollisuutta. Haluamme voittaa ihmisiä Kristukselle. Lisäksi haluamme kouluttaa kristittyjä henkilökohtaiseen evankelioimistyöhön sekä auttaa seurakuntia ja yhteisöjä hengelliseen uudistumiseen.

Olemme aika vanhaa joukkoa. Tahdomme hyvissä ajoin siirtää näkymme, kokemuksemme ja toimintamme uudelle sukupolvelle. Haluamme löytää, rohkaista ja kouluttaa nuoria evankelistoja.

Toimimaan kaikkien Jumalan lasten kanssa yhdessä. Pidämme Jeesuksen työmme keski-pisteenä. Jatkamme evankeliumin julistamista, ja myös kutsumme selvästi Jeesuksen seuraajiksi.

Hyvää kesää!

Lähettäjäni! Toivotan sinulle hyvää, aurinkoista ja siunattua kesää! Toivottavasti löydät viheriäiset niityt ja virvoittavat vedet ruumiillesi ja sielullesi!

Rakkaudella lähettilääsi, Mika Tuovinen


Mission Europen työ on yksityisten lahjoitusten varassa. Kiitos teille monille, jotka olette kuukausilahjoittajina sekä antaneet yksittäisiä lahjoja. Halutessasi voit antaa lahjan työlle netin kautta täällä.