Mikan lähettäjäpiirikirje 9/2022

Aina 20. päivän aikaan kirjoittelen kirjettäni. Ja taaksepäin katsoessani hämmästelen, missä kaikessa olen saanut olla mukana. Tälläkin kertaa. Yritän olla uskollinen kutsumukselleni, ja kiitos lähettäjäni sinullekin uskollisuudestasi! Iloitsen, että saan tehdä juuri tätä, mihin koen Jumalan kutsuneen minut ja meidät. Tarve evankeliumille on valtava Suomessa ja Euroopassa.

Pekka Simojoki ja Pasi Jaakkola suunnittelee iltamme kulkua Turussa.

Puheita, rohkaisua, näyn levittämistä, rukospalvelua

Puhuin pelastuksesta ja pelastusvarmuudesta opiskelijoille Tampereella ja Oulussa. Soinissa puhuin Akonniemen Juhan järjestämissä latoseuroissa. Turussa olin kahteen kertaan viikon välein: Kansanlähetyksen Turku-aktiossa kahtena päivänä ja Mikaelin kirkon kristittyjen yhteisessä ”Turku rukoilee” -tapahtumassa. Tampereella Kansanlähetyksessä. Satakunnan Kansanlähetykselle tein viideksi päiväksi YouTube-hartaudet (löytyy YouTubesta). Voimaa Sanasta -ohjelman teko on TV7:lle jatkunut. Olin Helsingissä Suomen Teologisen Instituutin syyskauden avajaisten alkupaneelissa Ville Auvisen ja Heikki Haatajan kanssa keskustelemassa evankelioimisesta. Ryttylässä Kansanlähetysopistolla oli yksi opetuspäivä ja yhden viikonlopun olin Kansanlähetyksen nuortentapahtumassa. Olin Helsingissä Radio Dein aamuvieraana ja kävinpä viiden päivän työmatkalla Etu-Aasiassa.

Suomen teologisen instituutin syyskauden alkupaneeli. Evankelioimisesta keskustelemassa Ville Auvinen, Heikki Haataja ja Mika Tuovinen. Kuvassa myös pääsihteeri Santeri Marjokorpi.

Tulevaisuus on tässä

Oli taas mahtavaa viettää Ryttylässä Pointti-viikonloppua 250 nuoren ja nuorenmielisen kanssa. Erityisen riemukasta oli nähdä suuri joukko omia viime kesän – ja myös edellisen kesän – rippikoululaisia.

Nuoret juontajat rohkaisevat pappia astumaan lavalle ja puhumaan rohkeasti!

Vietin aikaa, osallistuin rukouspalveluun ja opetin koko joukkoa ”Kahden maan kansalaisuudesta”. Rukoilin ja halusin, että nuorille syttyisi samankaltainen maailmanvalloitusnäky, jonka itse sain tuon ikäisenä. Korostin, että jokaiselle on se oma paikka, jossa Jumalaa voi palvella, mutta puhuin myös hengellisen työn tarpeista Suomessa, Euroopassa ja tavoittamattomien kansojen keskuudessa.

Elimme Elisabet II kuoleman läheisyydessä, ja siksi nostin teemoja hänen elämästään, uskostaan ja palvelutehtävästään. Elisabetin isoisoisoäiti kuningatar Victoria kuuli kerran saarnan Jeesuksen takaisintulosta. Hän sanoi pastorilleen toivovansa, että Jeesus tulisi hänen elinaikanaan.

-”Toivoisin, että Jeesus tulisi takaisin minun aikanani.”
-”Miksi?”
-”Laskisin mielelläni kruununi hänen jalkojensa juureen.”

Pyysin nuoria laskemaan elämänsä Jeesuksen jalkojen juureen ja kysymään: ”Mitä sinä haluat, Herra?”

”Se löytyi” lähti liikkeelle!

Maanantaina 19.9. käynnistyi historiallinen mediamissio. Iloitsen 400 seurakunnan mukanaolosta, omasta kirkostani on 90. Lisäksi tähän on sitoutunut monia järjestöjä. Maanantaina Helsingin Sanomien ja monien maakuntalehtien etusivu – tai sisäsivu – oli varattu missio-mainokselle. Myös radio ja televisio mainostaa ja kutsuu lukemaan 2,2 miljoonaan kotiin jaettavaa missiokirjaa ja vierailemaan selöytyi.fi -sivulla.

Olen todella kiitollinen tästä missiosta. Missiotoimikunnan puheenjohtajana minulla on ollut etuoikeus tutustua kristillisiin vaikuttajiin toisissa kirkkokunnissa ja järjestöissä. Olen iloinnut heistä ja heidän työstään. Tämä missio on vahvistanut monilla paikkakunnilla kristittyjen yhteyttä. Tuhansia kristittyjä on koulutettu evankeliumin kertomiseen. Jo koulutusvaiheessa monet kertoivat johdattaneen jonkun ensimmäistä kertaa Jeesuksen tuntemiseen.

Mikan ja missiokoordinaattori Onni Haapalan viimeisiä missiosuunnitelmia Riihimäen huoltoasemalla.

Evankelioimisen suunnitelmaa

Turku rukoilee -tapahtumassa Pekka Simojoki laulatti ja minä puhuin. Koska ilta liittyi ”Se löytyi” -missioon, valitsin aiheekseni Suomen evankelioimisen suunnitelman. Jaoin puheeni kolmeen osaan:

1. SANOMA. Tässä on neljä osaa:

a) Kirkas näky siitä, että mahdollisimman moni löytää uskon Jeesukseen.

b) Kirkas sanoma siitä, että vain usko Jeesukseen pelastaa.

c) Kirkas tietoisuus siitä, että on hyvä esittää kutsu uskoon Jeesuksen seuraajaksi.

d) Kirkas pitäytyminen sanoman ytimeen, joka on Jeesus.

2. TOIMINTA. Minulla oli tässä viisi näkökulmaa:

a) Kristittyjen yhteydestä nousevan työn tarve. Suomessa kristikunta on erillään kuin lauma ilman paimenta ja yhteistä tehtävää. Täällä on suuri määrä kristittyjä, joiden tulee yhdistää voimansa ja viisautensa.

b) Kaikkia Jeesuksen seuraajia varustetaan palvelutehtävään. Tässä tarvitaan myös rohkaisemista, siunaamista ja lähettämistä. Kristittyjen yhteinen pappeus on löydettävä uudelleen.

c) Rakkaus kaikkia kohtaan, joka näkyy arjen auttamisena. Mitä hyvää voimme tehdä naapureille ja lähellä oleville? Hyviä tekoja tarvitaan tähän. Pekka lauloi Turussa ”Käsien diakoniasta”, ja puhui naapureista, joita koskaan ei käydä katsomassa. Yksinäisyys on suurta. Meitä tarvitaan!

d) Esirukous toisten puolesta on jokaisen kristityn etuoikeus ja valtava kutsumus. Suomen ja Euroopan evankelioimisen haaste on niin suuri, että tarvitsemme siinä yliluonnollista voimaa ja työtä.

e) Moninkertaistumisen periaate, jossa jaamme sitä, mitä meillä on.

3. VOIMA. Mistä voiman suureen tehtävään?

a) Pyhä Henki on Jumalan voima lähetyskäskyn toteuttamiseksi. Tarvitsemme jumalallista voimaa, sillä tehtävä ylittää inhimilliset voimavarat.

b) Jumalan armo. Suurien näkyjen edessä tarvitsemme Jumalan armon ja rakkauden kokemista. Suuri näky musertaa, jos se ei nouse armosta ja kiitollisuudesta.

c) Oman hengellisen elämän hoitaminen. Itsestään ja hengellisestä elämästä huolehtiminen antaa voimaa.

Millainen työryhmä teki tällaisen suunnitelman?

Myöhemmin eräs seurakunnan työntekijä kysyi, missä ja kenen kanssa te olette näin hienoa suunnitelmaa tehneet. Häpeillen kerroin, että ihan omassa päässäni! Ajatukset eivät kyllä ole uusia. Tehtävämme on iso, mutta uskon, että tässä on aineksia, johon Suomen kristikunta voi liittyä.

Nyt tarvitaan kristittyjen yhdistäjiä ja näyn piirtäjiä, jotta lähdemme yhdessä liikkeelle.

Lähettäjäni, toivotan sinulle runsasta Jumalan siunausta ja kiitän työtoveruudesta maailman mahtavimmassa tehtävässä!

Rakkaudella lähettilääsi,

Mika

Ps. Kiitos, että olet lähettäjäni!

Ps 2. Erään työntekijämme kirje ei ehkä mennyt kaikille lähettäjille. Jos tämä kirje tavoitti sinut, voisitko vastata minulle joko vastaamalla tähän viestiin sähköpostilla tai tekstiviestillä/soittamalla 044 550 5899. Voit vain laittaa nimesi ja viestin: ”Kirje tuli perille.” / Arvostan, jos voit tämän tehdä palvelumme parantamiseksi.