Petri ja Marianne Välimäen helmikuun 2023 lähettäjäkirje

JUMALA ANTAA ELÄMÄN JA TURVAN!

Me elämme nyt hyvin erityistä ja monin osin epävarmuutta aiheuttavaa aikaa. Monen ihmisen sydämessä on syvää huolta ja murhetta. Erityisen raskaalta epävarmuus saattaa tuntua vanhempien ihmisten mielessä. Mutta toisaalta viime aikoina on raportoitu vakavaa mielialan haavoittumista myös nuorilla, joiden tulevaisuuden uskoa koetellaan monin tavoin. Vapahtajamme kuitenkin opetti meitä, ettei meidän tarvitsi pelätä. Miksi Hän siis opetti niin? Eikö Hän ehkä tiedä, miten paljon uhkaa ihmisen ympärillä voi olla? Tuskin on kysymys siitä. Varmastikin Hänellä on parempi peruste rohkaisulleen: Älä pelkkää. Mikähän se voisi olla?

Petrin tervehdys 

Hieman pohdintaa pelosta ja Jumalan avusta turvattomuutta kokevalle

Kun tutkimme asiaa hieman tarkemmin, voimme löytää useita erilaisia tärkeitä näkökulmia siihen, miksi Jumala kuitenkin rohkaisee ihmistä, vaikka ympäristö heijastaa ehkä hyvinkin surullisella, tai suorastaan raastavalla tavalla, epävarmuutta.
1) Perimmäinen turva tulee Jumalalta. Peruste turvallisuudelle, jonka Jumala useissa yhteyksissä ilmaisee sanoo: ”Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi.” (1 Moos. 1:26 ym.)
Turvamme ei siis liity siihen, että me pystyisimme itse varmistamaan ympäristöämme tai olosuhteitamme turvallisiksi. Toki siihen pyrkiminen sinänsä on usein ihan oikein. Mutta perimmäistä turvaa emme niin saa. Perimmäinen turvallisuus perustuu siihen, että äärettömän hyvä ja armollinen Jumala on meidän kanssamme. (2 Kor. 1:20)
2) Armo kantaa ja kestää. Toinen hyvin puhutteleva näkökulma aiheeseen liittyy enkeli Gabrielin sanoihin tämän ilmoittaessa tulevasta Vapahtajan syntymästä Marialle. Hän sanoi: ”Älä pelkää, Maria; sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä.” (Luuk. 1:30) Mikä ihana turva armossa onkaan meille varattuna. Se tarkoittaa, että ihminen tulee kaikin ta-voin Jumalan hyväksymäksi. Synnit on kaikki sovitettu ja saa olla osallinen Kaikkivaltiaan hyväksynnästä, josta kukaan tai mikään ei voi meitä erottaa. (Room. 8:38-39)
3) Huomion suuntaaminen uudelleen. Kolmas näkökulmani aiheeseen liittyy siihen, mikä vaikutus pelolla on. Tiedän hyvin, että useinkaan emme saa pelkoa noin vain poistetuksi. Voisi melkein sanoa, että mitä enemmän yrittää, sitä enemmän pelottaa. Tunteet eivät siis ole niin vain määrättävissä.
Toisinaan voimme kuitenkin jossain määrin vaikuttaa siihen, mihin kiinnitämme päähuomiomme. Ja se taas voi vaikuttaa myös tunteisiin. Kun Pietari näki aavistuksen Jeesuksen pyhyydestä, hän pelästyi suuresti ja sanoi: ”Mene pois minun tyköäni, Herra, sillä minä olen syntinen ihminen.” Voimme huomata, että hän ei tuossa vaiheessa vielä suuresti tiedostanut Jeesuksen armollisuutta. Jeesuksen vastaus sai hänet kuitenkin katsomaan uuteen suuntaan. Jeesus sanoi: ”Älä pelkää, tästedes sinä saat saaliiksi ihmisiä.” (Luuk. 5:8-10) Pietari sai katseelle uuden suunnan. Kun käännämme katseen Jeesukseen ja siihen, mitä Hän antaa, siinä on tärkeä apu.

Edellä kuvattu kamppailu on monin tavoin myös itselleni tuttua. Kovin helposti katse kääntyy olosuhteisiin ja tunnetason haavat lisäävät oman lisänsä inhimilliseen epävarmuuteen. Ihanan lohdullista onkin ollut huomata, että myös silloin, kun itse on pelännyt ja kokenut rankaa epävarmuutta, Jumala on siunannut eri tavoin. Jumalan armoa ei siis tarvitse ostaa omalla vahvuudella. Hän rakastaa meitä sinäkin päivänä, kun koemme itsemme ja uskomme perin heikoiksi. Aivan ihmeellinen salaisuus liittyy siihenkin, että juuri siihen heikkouteen saattaa liittyä jopa arvokas siunaus. Apostoli Paavali sai kokea sen pyytäessään useaan kertaan ottamaan pois tuskallisen pistimen lihassaan. Jumala vastasi: ”Minun armossani on sinulle kyllin, sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa.” (2 Kor. 12:10) Niinpä apostoli sai oppia kalliin opetuksen, että Jumala kykenee siunaamaan, armahtamaan ja ilmaisemaan itsensä haavoittuneissa saviastioissa. Siis myös sellaisissa kuin sinä ja minä. Kiitos Jeesus!

Toiminnallisesti tämä vuosi on lähtenyt liikkeelle hyvin vilkkaana. Erilaisia tapahtumia ja ohjelmia on runsaasti, mikä sekin on suuri lahja ja sulaa Jumalan armoa. Tällä kertaa en kirjoita laajasti toiminnasta siksi, että henkilökohtaiselta kotisivulta www.petrivalimaki.com näet juuri päivitetyn ajankohtaisen tilanteen erilaisista palvelutavoista. Sydämellinen kiitos rukouksistasi ja tuestasi! Runsasta Jumalan armoa ja siunausta myös sinulle aivan kaikkeen elämääsi. Samoin läheisillesi. Siunauksin ja kiitoksin! PETRI

Mariannen sydämeltä

Myös minun talveen on sisältynyt paljon puuhaa, tekemistä ja lämpimiä kohtaamisia. Perheniemessä jälleen alkaneella Tartu Elämään linjalla palvelen ryhmänohjaajana. Siinä pääsee opiskelijoiden kanssa usein erityisen läheisiin keskusteluihin. Iloitsen siitä kovin. Naisten päiviä olen mukana järjestämässä sekä kotiseurakunnassani Nastolassa että Perheniemen opistolla. Jollakin tavoin ne ilahduttavat ja innoittavat minua aivan erityisellä tavalla.

Hyvin arvokkaita ilon aiheita ovat tietty lapset ja lapsenlapset. Ja samalla juuri heihin liittyy myös tiettyä sydämen huolta. Kun ajattelee, tätä ympäröivää maailmaa, sotaa ja monenlaista muuta, se nostaa luonnostaan tärkeän rukousaiheen erityisesti lasten puolesta. Muistetaan kaikki yhdessä erityisesti lapsia ja niitä suuressa hädässä olevia ihmisiä, jotka joutuvat kokemaan pommituksia ja muuta hätää vielä kipeämmin kuin me täällä Suomessa. Minusta tuntuu, että nyt on todella syytä rukoilla koko maailman puolesta. Samoin päättäjien, että he osaisivat tehdä ja tekisivät ymmärtäväisiä päätöksiä. Myös koko perheeni puolesta pyydän rukousta.

Aivan juuri nyt odotan ilolla tänä keväänä toteutettavia Kyllä Elämälle -seminaareja Lahdessa. Paikka, jossa ne toteutuvat, on sama, missä aikanaan aloitimme säännöllistä palvelutoimintaa. Siellä tapahtui myös ensimmäisen yhteisen kirjamme julkaisu ja paljon sellaista, mitä todella kaiholla muistan. Muistathan myös tuota sarjaa, että kaikki menisi oikein hyvin ja Jumala itse siunaisi kaikkia mukaan tulevia ihmisiä. Luonnollisesti myös sinä olet hyvin tervetullut, jos tilanteesi mahdollistaa. Tarkemmin näet seuraavasta linkistä: Kyllä Elämälle -seminaari.

Me myös muistamme teitä lähettäjiä ja rukoilemme, että Jumala teitä armossaan suojelee, varjelee ja siunaa. Samoin rakkaita läheisiänne! 

Iso kiitos rukouksista ja kaikesta tuestasi palvelutyöllemme! MARIANNE


Petri ja Marianne Välimäen lähettäjäpiiri. Yhteys- ja tilitiedot:

Sähköpostimme: petrijvalimaki@gmail.com ja marianne.valimaki@gmail.com

Saaja: Mission Tuki ry

Pankkitili IBAN: FI19 8000 1400 5633 43

Muistathan käyttää viitenumeroa: 5157.

Lahjoita netissä/keräyslupa