Mika Tuovinen

Mission Europen toiminnanjohtaja Mika Tuovinen

Jeesuksen Kristuksen tunteminen on elämäni tärkein asia ja hänen seuraamisensa on antanut elämälleni suuren tarkoituksen ja sisällön.

Olen Suomen ev.lut. kirkon pastori, joka on toiminut lähetystyössä Virossa ja Saksassa viidentoista vuoden ajan (1995-2010). Tuon jälkeen olin kymmenen vuotta Kansanlähetyksen johtotehtävissä.

Jumala kutsuu uuteen

Jumala kutsui uuteen: keskittymään Raamatun opettamiseen ja evankelioimiseen sekä uskovien että seurakuntien varustamiseen. Tämä uusi alkoi 1.1.2021. Tehtävääni kuuluu myös Mission Europen työn johtaminen.

Elämäni tärkein asia on Jeesuksen Kristuksen tunteminen. Kun pohdin, mikä on parasta, mitä voin tehdä toisten hyväksi, vastaus löytyy tästä: auttaa heitä löytöretkelle Jeesuksen kanssa.

Olen juuriltani keskisuomalainen, ja monien polkujen kautta löytänyt tieni Etelä-Hämeen Ryttylään, jossa asun vaimoni Annen kanssa. Hän toimii lähetystyön vastuutehtävissä Kansanlähetyksessä. Kaksi tytärtä ovat jo maailmalla.

Jumala kutsuu nuoruuden näkyyn

Jo nuorena koin Jumalan kutsun sananjulistajaksi ja evankelistaksi. Pidin puheita nuortenilloissa, seurakunnan tilaisuuksissa ja vähitellen vastuu kasvoi.

Joku sanoi, että ihminen on onnellisimmillaan toteuttaessaan nuoruuden näkyä. Nyt minulla on tunne, että olen palaamassa siihen. Ja tarve Suomessa ja Euroopassa on valtavasti lisääntynyt evankeliumin julistamiseen ja seurakuntien uudistumiseen.

Mission Europen tehtävä

Tehtävä on suuri. Elämä on opettanut minua näkemään omat voimavarani ja sen, että Jumalan valtakuntaa voidaan rakentaa vain Jumalan voimassa. Tässä on tärkeää rukous ja yhteistyö: Mission Europe on yksi toimija monen muun rinnalla, ja halumme on palvella toisia järjestöjä ja seurakuntia.

Kannamme Mission Europessa perintöä, jonka järjestön perustajat Eine ja Kalevi Lehtinen sekä Aulikki ja Markku Happonen ovat sille asettaneet. Ytimenä on Jeesuksen tunnetuksi tekeminen, mahdollisimman monen johdattaminen henkilökohtaiseen uskoon, uskovien kouluttaminen ja varustaminen sekä kristittyjen yhteyden näkeminen lähetystehtävän voimavarana ja Jumalan tahtona.

Toimintani siirtyy vuoden 2021 alusta Mission Europen kautta lähettäjäpiirin lahjoitusten ja rukouksien varaan.

Tule mukaan suureen tehtävään!

Siksi kutsun sinua lähettäjäpiiriini. Se on taustatuki työssä. Se on kuin tykistö, jonka varassa voin edetä. Lähettäjäpiirissä on rukoilijoiden lisäksi niitä, jotka antavat varoja työhön. Tämä lähettäjäpiiri mahdollistaa työni, ja ilman sitä en voi tässä tehtävässäni jatkaa. Mission Europe ei saa kirkolta tai valtiolta avustuksia tai määrärahoja. Lähettäjäpiiri on tässä äärettömän tärkeä.

Lähettäjäpiiriin voivat liittyä tutut ja ne, joita en vielä tunne. Saat minulta kerran kuussa kirjeen, jossa kerron työstäni ja rukousaiheita. Siellä on myös lahjoitustiedot, joita voit käyttää. Lähettäjäpiiristä voi poistua ilmoittamalla siitä. Olen todella kiitollinen tästä lähettäjäpiiristäni.

Olet tervetullut ryhmästäsi tai kirkkokunnastasi riippumatta. Erityisesti kutsun sinua, joka näet kristittyjen yhteisen todistuksen Herrastamme tärkeäksi, ja haluat olla mukana Suomen ja Euroopan hengellisessä uudistuksessa ja herätyksessä. Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Voit kirjoittaa minulle Salotie 5, 12310 Ryttylä tai mika.tuovinen@mission-europe.org. Tai liity lähettäjäksi tästä:

Liity Mikan lähettäjäksi!