Petri Välimäki ja Marianne Välimäki

Petri Välimäki on Suomen evankelisluterilaisen kirkon pastori ja hän palvelee evankeliumin armon sanomaa kolmella keskeisellä tavalla: Julistaen, palvellen ja varustaen. Kaikkien palvelutapojen ytimessä on sanoma Jumalan armosta ja rakkaudesta Jeesuksessa Kristuksessa.

Hänelle ominaisen palvelutavan juuret ulottuvat syvää omakohtaista kriisiä seuranneeseen Jumalan armon ja avun kokemiseen sekä sitä seuranneeseen palveluun hädässä olevien ihmisten rinnalla. Muun muassa valtakunnallisen kriisipalvelun johtajana sekä sielunhoidollisten ja varustavien koulutusten kouluttajana, seurakuntapastorina ja varustaviin koulutuksiin erikoistuneen oppilaitoksen rehtorina hän on keskittynyt varustamaan kristillistä seurakuntaa evankeliumin armon välittämiseen ja hädässä olevien ihmisen auttamiseen. Petrin sanomassa kaiken ytimessä on armon sanoma, mutta se liittyy suoraan aidon inhimillisen ihmisen kokemusmaailmaan.

Mission Europen evankelistana Petri on palvellut pian neljä vuotta. Tämä on osaltaan mahdollistanut luopumisen hallinnollisista tehtävistä ja entistä tarkemman keskittymisen evankeliumin armon sanoman välittämiseen ja sen palvelijoiden varustamiseen, Suomessa ja lähialueilla. Hän on kirjoittanut myös 10 aiheeseen liittyvää kirjaa. Viimeisten kirjojen nimet ovat Maailman tärkein tehtävä – rakkauteen perustuvan evankelioinnin opas ja Lähellä ihmistä – sielunhoidon opas. Jälkimmäinen kirja on käännetty Mission Europen tukemana ja Inkerin kirkon toivomuksesta myös Venäjän kielelle ja ilmestynee Venäjällä seurakuntien käyttöön lähikuukausina. Se on myös useiden kristillisten oppilaitosten käyttämä oppikirja.

Seurakuntia Petri palvelee yli kirkkokuntarajojen toteuttaen sielunhoidollisia ja evankelioivia seminaareja, teemailtoja sekä evankelioimis- ja koulutustapahtumia. Tapahtumat suunnitellaan aina yhteistyössä ja kutsujien erityisosaamista sekä toiveita huomioiden. Petrin tavoittaa osoitteesta petrijvalimaki@gmail.com.

Liity Välimäkien lähettäjäksi!


ILOITSEMME JOS TÄTÄ TIETOA JAETAAN!

Klikkaa alta:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN