You are currently viewing Liikkeelle lähdön aika mediamissiossa

Liikkeelle lähdön aika mediamissiossa

Sana-lehden pääkirjoituksessa Heli Karhumäki käsittelee evankelioivia tapahtumia. Hän mainitsee Turussa parhaillaan menevään Merkitys-raamattukampanjan ja HankasalmiMission, jossa Mission Europekin oli mukana Ilkka Puhakan ja Seppo Niemeläisen kautta. Kolmanneksi Heli mainitsee valtakunnallisen mediamission:

”Vuoden 2022 lokakuuksi valmistellaan valtakunnallista Mediamissiota, jonka on määrä tavoittaa näkyvyydellään kaikki maamme asukkaat henkilökohtaisten kontaktien, median, koteihin jaettavan missiokirjasen, tapahtumien ja diakonian avulla. Sitä toteuttaa laaja kirjo kristillisiä kirkkokuntia, järjestöjä ja yrityksiä, ja mukana on myös Sanaa julkaiseva Kansan Raamattuseura. Erityistä on henkilökohtainen huolenpito: kaikkiin kampanjan aikana yhteystietonsa jättäneisiin otetaan yhteyttä, ja koulutetut tukihenkilöt pysyvät rinnalla, kunnes nämä ovat löytäneet tiensä johonkin sopivaksi kokemaansa seurakuntaan.”

Tällainen mediamissio on tulossa. Olen valmistelemassa sitä, ja kirjoitin juuri blogiini kolmesta sitä vastustavasta kaverista. Olen tämän mission toteutumisesta innoissani ainakin kolmesta syystä:

  1. Tässä kerrotaan uskosta Jeesukseen, hänen muutosvoimastaan ja kutsumme Jeesuksen seuraan.
  2. Tämä lisää kristittyjen yhteyttä.
  3. Tämä antaa seurakuntalaisille mahdollisuuden palveluun.

Tämä on aivan mahtavaa. Aivan varmasti tulee mutkia ja ongelmiakin matkaan. Olemme innoissamme, mutta vajavaisina liikkeellä. Myös kristittyjen yhteyden vahvistaminen on vaativaa; hauras yhteys tuhoutuu helposti.

Mutta nyt olemme oikeassa suunnassa asioita vahvistamassa, emme repimässä. Heli Karhumäki kirjoittaa:

”Isot hankkeet kirvoittavat yhteisen ilon rinnalla yleensä myös kritiikkiä ja piikittelyä, mutta itse en innostu kaivelemaan niistä vikoja. Kun suuri joukko ihmisiä antaa panoksensa toivon talkoisiin, on selvää, että syntyy törmäilyä. On ihme, miten moninaiset kristityt kuitenkin löytävät rukoillen yhteisen päämäärän ja antavat Jeesuksen nimen kaataa väliltään raja-aitoja.”

Voit lukea lisää mediamissiosta nettisivulta missio2022.fi. Me Mission Europessa olemme tässä missiossa mukana. Kerroin aiemmin kolme syytä:

  • Hyvän sanoman välittäminen on elämäni suuri kutsumus.
  • Mission Europe on erikoistunut ja haluaa vielä rohkeammin sitoutua evankelioimiseen ja missioiden järjestämiseen.
  • IRR-TV:stä esitti niin suuren näyn koko Suomen tavoittamisesta, että haluan tukea tuollaista intoa ja näkyä ja olla siinä mukana. En voi vain arvioida sivusta. Hyppään evankeliumin tähden suureen näkyyn rohkeasti mukaan!

Tule sinäkin suureen tehtävään mukaan! Liity mediamission kotisivulla rukousjoukkoon. Kysy kotiseurakunnastasi, olemmeko jo mukana.

Ehkä tämä on vastaus moniin rukouksiin herätyksen puolesta. Ehkäpä tämä on Jumalan armoa kansallemme juuri tätä aikaa varten.

Mika Tuovinen
(18.9.2021)

Vastaa